miercuri, 19 octombrie 2011

Povesti deosebite de iubire...


Aristotel Onassis - Jacqueline Kennedy



Una dintre cele mai interesante poveşti din înalta societate din toate timpurile - este de neegalat cu siguranţă, căsătoria lui Jacqueline Kennedy cu  unul dintre cei mai bogati oameni din lume, Aristotel Onassis. Curajul si demnitatea de care a dat dovada prima doamna de la Casa Alba, Jacqueline Kenndedy dupa asasinarea sotului ei pe 22 noiembrie 1963 a castigat admiratia si respectul intregii lumi. Dupa ce s-a mutat cu copiii ei in New York, vaduva si-a petrecut un an tinand doliu, inainte de a se arata iar publicului. In timpul acestei perioade a fost vazuta cu mai multe escorte printre care si Truman Capote pana cand Jackie a fost invitata alaturi de copiii ei pe iahtul milionarului Aristotle Onassis.

La 5 ani dupa moartea primului ei sot, in octombrie 1968, s-a aflat ca Jackie s-a logodit cu magnatul grec Aristotle si urm sa se casatoreasca. Logodna a venit ca un soc pentru multe persoane, mirele era cu 23 de ani mai in varsta decat viitoarea sotie si amandoi mai fusesera casatoriti pana atunci. La cateva ore dupa anuntul facut de mama lui Jackie despre logodna, Jackie si copiii ei Caroline (10 ani) si John Jr (7 ani) si inca 8 persoane au luat un avion din New York cu destinatia Grecia.

Cei doi s-au casatorit pe 20 octombrie 1968. Ceremonia a fost una intima si s-a tinut pe insula Skorpios din Marea Ionica, o insula aflata in proprietatea magnatului. Printre invitati s-au numarat mama miresei si sotul ei, doua dintre surorile presedintelui si copiii lui Jackie.  Poate fi numita cu greu o iubire mare - fiecare dintre ei a avut propriul lui interes. Jacqueline imediat după  nunta a primit de la  Aristotle i-a cumparat viitoarei mirese un inel cu diamant de 40 de carate si taietura Marquise Lesotho III vandut la o licitatie in 1996 cu 2.59 milioana $, iar magnatul grec - una dintre cele mai ravnite  femei. 

Bonnie şi Clyde



Criminali lipsiti de scrupule, jefuiau bănci şi maşini si  au uimit America  cu brutalitatea lor. Bonnie Parker si Clyde Barrow sunt proscrisi celebri, talhari si criminali care au strabatut Statele Unite ale Americii in timpul Marii Depresii (1929-1939). Faptele lor nelegiuite i-au facut celebri in intreaga lume si intr-un mod ironic povestea lor a devenit in timp un mit al iubirii pana la moarte, al iubirii profunde, un mit in care doi oameni se pot iubi chiar daca faptele lor ii condamna si ii transforma in criminali. Istoria lor are o astfel de improbabilitate, cuplata cu romantism că exploatarea  imaginii lor în cultura populară nu cunoaşte limite. Uneori chiar mă gândesc  dacă au existat în realitate?

Lady Diana şi Al Doddy Faed


3927504_picture (340x198, 10Kb)

Printesa Diana a fost atât de iubita de britanici incat nici in urma  relaţie ei cu milionarul arab nu a fost afectat ratingul. El a  fost prima ei iubire adevarata, după un divorţ  cu Prinţul Charles. Au murit in urma unui accident fatal într-un tunel din Paris. In acele zile de doliu toate s-au înecat într-o mare de flori si lumanari.

Marilyn Monroe si John F. Kennedy



Acest lucru nu le veridic sută la sută şi unii consideră că nu este decât un mit. Dar dacă intradevar  e un mit, este probabil unul dintre  cele mai frumoase din istorie. Sex-simbol principal al Americii, star de  Hollywood s-a indragostit de  unul dintre cei mai carismatici politicieni din timpul său. 

Giscard d'Esten - Sylvia Kristel


3927504_129658-i_008 (425x261, 24Kb)

Nu de mai puţină atenţie la public s-a bucurat povestea de dragoste dintre presedintele francez Giscard d'Estaing şi actriţa Sylvia Kristel,  bine cunoscut ca personajul principal al filmului erotic "Emmanuelle". Povestea lor de dragoste a durat mulţi ani şi a început  înainte ca Estaing sa devenit preşedinte al republicii. Întreaga ţară ştia despre această legătură. Ei nu s-au ascuns  - Sylvia adesea acţiona în calitate de gazda la recepţiile oficiale şi a  însoţit pe presedinte în timpul unui turneu in străinatate.

Bill Clinton - Monica Lewinsky


3927504_clinton-levinsky (300x287, 28Kb)

Aventura lor scandaloasă a durat doar două zile, dar zgomotul făcut apoi a fost mai mare decât războiul din Irak.  Clinton nu a rămas doar la putere dar  a salvat si căsnicia si a câştigat de asemenea, o reputaţie de sex simbol. Monica Lewinsky a devenit faimoasa în întreaga lume şi a câştigat milioane de dolari.

John Major - Edwina Currie



Primul ministru britanic John Major în timpul mandatului său a avut o aventură cu ministrul Sănătăţii Edwin Curry. Public, el a negat cu tărie .Razbunarea a fost teribila. În 2002, Times a publicat revelaţiile lui Curry, în care ea a vorbit de el, dezvăluind detalii intime din romantism lor. Reputaţia lui Major a fost ruinată.


Grace - Rainier III





Grace Kelly, este considerata de multi, actrita cea mai frumoasa din istoria filmului.  In perioada 55, în Franţa, s-a întâlnit  cu Printul de Monaco, Rainier III.  Sentimentul a fost atât de puternic încât Kelly a renunţat la cariera ei şi s-a căsătorit cu prinţul. Ceremonia de nunta  a fost urmarita la ecranul televizorului de 30 milioane de oameni. Această iubire frumoasa s-a curmat in urma unui accident de masina teribil în care Grace Kelly a fost ucisa.

Golda Meir - Faraon Albert

 

3927504_009 (250x245, 23Kb)

Acum câţiva ani, s-a publicat o carte în care se spunea  că faimosul prim-ministru israelian Golda Meir pentru o lungă perioadă a avut o aventură cu o palestiniana. Poporul israelian a fost uluit. La urma urmei, dacă cele prezentate în roman sunt adevărate, atunci aceasta relatie este aproape o trădare - să aibă o relaţie cu un reprezentant a celui mai ostil popor faţă de poporul Israel. 

Sid şi Nancy



Membru al Sex Pistols, Sid Vishez şi prietena lui, Nancy Sponge, au arătat lumii ce este dragostea in stilul  punk rock. 




 Povestea întunecată înecată în heroină a basistului trupei The Sex Pistols, Sid Vicious, şi tulburatei sale iubite americane, Nancy Spungen, se amesteca cu





tandreţea copilărească a celor doi iubiţi unul faţă de altul, ce contrastează acut cu nihilismul lor întunecat şi violent. Deşi se spune ca  moartea lui Nancy a fost accidentală, graniţa dintre intenţie şi accident este deliberat estompată. 

 În 1978, Nancy a fost găsita moarta, înjunghiata în stomac. Sid a fost principalul suspect. După câteva luni, a murit din cauza unei supradoze. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu