joi, 8 septembrie 2011

In spatele tuturor relelor din lume sta o inima ranita

"In spatele tuturor relelor din lume sta o inima ranita, deconectata.Ne comportam urat pentru ca suferim in interior. Si suferim pentru ca natura noastra interioara este larg deschisa si fragila in primul rand. Asadar, toata uratenia din lume isi are radacinile in momentul in care am intors spatele inimii noastre crude si frumoase.
Cand recunoastem acest lucru-ca pacatele lumii nu sunt decat simptome ale unei rani universale-putem intelege cuvintele mentorului spiritual francez Arnaud Desjardines cand scrie"Nu exista oameni rai(nici macar Stalin si Hitler, care au fost responsabili de moartea a milioana de persoane)-,exista doar oameni care nu au fost iubiti cum trebuie."Daca simti iubirea circuland prin tine, vrei sa celebrezi si sa contribui la viata, nu sa o distrugi.
Atat timp cat omenirea nu-si cunoaste bunatatea fundamentala, nu poate actiona decat patologic, autodistructiv.Si cand se opreste un moment pentru a se uita la prapadul pe care l-a facut, nu poate concluziona decat ca este o creatura intr-adevar nefericita.Intre timp, mas-media serveste pe post de oglinda in care omenirea se priveste zilnic, reflectandu-i imagini sinistre si degradante despre ceea ce este ea. Cum ar putea saraca Umanitate sa ajunga sa se iubeasca daca, privind prin acest geam, nu vede decat propria nimicnicie, depravare si uratenie?"
John Welwood

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu