joi, 9 decembrie 2010

Subconstientul....

Subconstientul respira odata cu tine. Da-i ceea ce merita si vei primi ceea ce meriti. Ofera-i impresii pozitive, ofera-i deschidere, ofera iertare si intelegere fata de cei care ti-au gresit, elibereaza toate tensiunile si resentimentele pe care le-ai acumulat si fii sigura ca iti vei primi inzecit recompensa.
“Orice lucru pe care mintea si-l imagineaza si crede in el devine realizabil” – Napoleon Hill
In mod inexplicabil, avem tendinta de a cobori tonul vocii atunci cand ne aflam intr-o incapere in care se afla o fotografie reprezentand o biblioteca. In mod straniu, daca iti spui in gand, cu convingere, inainte de a dormi, ca este necesar sa te trezesti la ora 7, te vei trezi, fara ajutorul alarmei, la ora 7. Intr-un mod ciudat, cu ajutorul hipnozei, poti induce in subconstientul unei persoane si la nivel fizic simptomele unei boli. In mod miraculos, prin rugaciune puternica si perseverenta, poti induce vindecarea unei boli considerate incurabile.
Spune-i unei persoane ca nu a facut nimic bun in viata si acea persoana o sa fie convinsa ca nu a facut nimic bun in viata sa. Spune-i unei persoane ca este cea mai frumoasa din lume si vei vedea cum chipul sau se lumineaza de frumuste. Unii cercetatori geniali ai lumii au gasit in timpul somnului solutii la problemele la care nu gaseau rezolvare in timpul starii de veghe. Sugestiile, gandurile si sentimentele umane pot influenta chiar si moleculele din cristalele de apa, generand o forma proportionata sau disproportionata a cristalelor. Nu este mintea cea mai puternica arma care se afla la dispozitia omului?... Nu dispune subconstientul de o putere incredibila?...
Subconstientul, forta dinauntru care te aduce langa ceea ce-ti doresti
Ceea ce vezi, crezi, simti si gandesti este trimis mai departe subconstientului. Subconstientul respira odata cu tine. Subconstientul inspira impresiile tale. Da-i ceea ce merita si vei primi ceea ce meriti. Ofera-i impresii pozitive, ofera-i deschidere, ofera iertare si intelegere fata de cei care ti-au gresit, elibereaza toate tensiunile si resentimentele pe care le-ai acumulat si fii sigura ca iti vei primi inzecit recompensa. Tot ceea ce iti oferi interior si toate gandurile pozitive pe care le emiti catre ceilalti vor atrage catre tine gandurile pozitive ale celorlalti. Indiferent daca sunt negre, albe sau gri, subconstientul nu va intarzia sa-si manifeste reactiile fata de aceste ganduri. Spune-i ca iti doresti un anume lucru si imagineaza-te cat de fericita esti atunci cand obtii acest lucru. Spune-i in mod constant, convinsa de posibilitatea implinirii dorintei tale. Fa acest lucru cand esti relaxata si destinsa, cand te eliberezi de toate grijile si nelinistile. Imaginea mentala pe care ti-o proiectezi in minte la nivel vizual, cu perseverenta, cu convingere, se poate transforma in realitate imediata. Subconstientul va face astfel incat, prin preajma circumstantelor, a intamplarii sau a sansei, sa primesti ceea ce i-ai spus ca iti doresti. Cere-i subconstientului si iti va da…
Subconstientul nu merge la culcare odata cu corpul tau, el ramane activ 24 de ore din 24, supraveghind si veghind gandurile. Subconstientul nu elibereaza idei, insa le accepta ca adevarate pe cele pe care mintea constienta le percepe ca atare. Sugestia in sine are puteri miraculoase sau malefice. Poate distruge sau poate conduce catre lucruri minunate, pozitive. “Sunt fericita”, “sunt sanatoasa”, “am gasit jobul care imi aduce atisfactie”, “am aflat acea iubire care ma face sa ma simt mai implinita” sunt sugestii mult mai puternice decat “”voi fi fericita”, “voi fi sanatoasa”, “voi gasi jobul care sa imi aduca satisfactie”, “voi gasi acea iubire care sa ma faca sa ma simt implinita”. Autosugestia poate face acelasi lucru. Heterosugestia (sugestia venind din partea altor persoane) are si ea proprietati identice. Manipularea si controlul emotional se folosesc spre exemplu de puterea negativa a heterosugestiei. Poti sugestiona unui om sa devina ceea ce vrei tu pana cand acesta devine ceea ce vrei tu.
Mintea este un intreg alcatuit din doua componente si nu i se poate nega caracterul sau dual. “In mod obisnuit ele (componentele) sunt numite mentalul obiectiv si mentalul subiectiv, adica mentalul constient si mentalul inconstient, spiritul treaz si cel care doarme, eul de suprafata si eul profund, mentalul ce supravegheaza actiunile voluntare si cel ce supravegheaza actiunile involuntare, masculinul si femininul, constient si inconstient”, spune Joseph Murphy in cartea sa "Puterea extraordinara a subconstientului tau" . Pentru a ne face sa intelegem, Murphy aseamana metaforic mintea umana unei gradini: “ Dumneavoastra sunteti gradinarii care planteaza in cursul zilei diferite seminte ( ganduri intretinute in subconstientul propriu). Ceea ce “semanati” acum in subconstient veti “culege” mai tarziu ca efecte, in corpul si in destinul dvs.”
Mintea reprezinta cu siguranta o putere incredibila insa nimeni nu ne invata cum sa folosim aceasta putere. Ca sa generezi sau sa dai nastere acelor lucruri pe care le doresti in viata trebuie sa preiei mai intai controlul asupra mintii. Pentru a imprima subconstientului acea stare pe care doresti sa o ai sau acel lucru la care ai visat, trebuie sa presupui ca deja ai obtinut acel lucru. Imprimand subconstientului frici, experiente negative, conditionari, le vei scoate la iveala in realitatea concreta si iti vei reduce sansele de a ajunge acolo unde doresti. Imaginea mentala si proiectarea ei cu perseverenta si credinta in subconstient reprezinta secretul de a obtine de la subconstient tot ceea ce iti doresti. Vizualizeaza dorinta pe care o ai. Confera-i dorintei tale o imagine vizuala si mentine-o in minte suficient de mult timp incat sa crezi in ea. Bucura-te ca si cum dorinta ta ar fi realizata. Mai devreme sau mai tarziu, subconstientul va face astfel incat aceasta dorinta sa fie pusa in practica.
Sunt genul de persoana care nu reuseste sa vada soarele intr-o zi cu soare daca in mintea ei sunt numai nori. Sunt genul de persoana careia daca ii arati partea alba a lucrurilor, o sa-ti demonstreze ca exista si o parte gri. Sunt genul de persoana care atunci cand iese din casa si isi spune ca astazi o sa aiba cea mai insorita zi din viata ei, afara incepe sa ploua cu galeata. Nici dupa lecturarea cartii “Puterea extraordinara a subconstientului tau” de Joseph Murphy, situatia, norocul, viata si destinul meu nu s-au schimbat radical. Nu inca… Am realizat insa ca subconstientul are o putere fantastica. Aceasta putere, daca stii cum sa o exploatezi, te poate aduce chiar langa ceea ce vrei…De astazi o sa-i testez puterea.
Am conturat mai sus cateva dintre ideile cartii “Puterea extraordinara a subconstientului tau”. O recomand ca pe o lectura revigoranta, care te face sa te trezesti, sa iti doresti, sa lupti cu tine insati, sa stii ce sa-i ceri subconstientului, sa-l faci sa indeplineasca dorintele.
(preluat din Garbo)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu